Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV un kopumā Rietumu atbalsts Ukrainai ir izrādījies neticami izdevīgs pasākums, jo ar salīdzinoši niecīgu ieguldījumu ir panākta gandrīz 50% Krievijas konvencionālo spēku iznīcināšana, domnīcas CEPA vietnē raksta Londonā bāzētās domnīcas "Chatham House" analītiķis Timotijs Ašs.

Lai gan ASV bijušais prezidents Donalds Tramps, kā arī daži demokrāti un republikāņi ir kritizējuši ASV atbalstu Ukrainai tās karā pret Krievijas agresiju, rosinot samazināt vai pārtraukt palīdzības apjomu, un naudu tā vietās tērēt mājās, no dažādām perspektīvām raugoties "nauda pret ieguvumu" rezultāts ir bijis "neticami rentabls", publikācijā raksta Ašs.

Krievija ir galvenais ASV pretinieks, augstākā līmeņa konkurents, kas daudz neatpaliek no Ķīnas, galvenais stratēģiskais izaicinājums. Bezkaislīgā ģeopolitiskā izteiksmē šis karš ir lieliska iespēja iedragāt un degradēt Krievijas konvencionālās aizsardzības spējas bez zābakiem uz zemes un ar mazu risku amerikāņu dzīvībām," ilustrē Ašs. Ukrainas aizsardzībā ieguldītās summas nav nemaz tik lielas, ja izvērtē jau sasniegtos ieguvumus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!