Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps draudējis palielināt tarifus Ķīnas precēm, ja Āzijas lielvalsts prezidents Sji Dzjiņpins ar viņu netiksies gaidāmajā G20 samitā Japānā, raksta CNN.

Pašlaik publiskajā telpā nav izskanējusi informācija, ka Ķīnas prezidents G20 samitā vēlētos izvairīties no tikšanās ar Baltā nama saimnieku. Samits Japānas pilsētā Osakā notiks no 28. līdz 29. jūnijam.

“Es domāju, ka viņš dosies [uz samitu] un man šķiet, ka mums ir plānota tikšanās,” izteicās Tramps, piebilstot, ka būtu pārsteigts, ja Sji uz samitu neierastos. ASV prezidents apstiprināja, ka gadījumā, ja tikšanās ar Sji tomēr nenotiks, Vašingtona ieviesīs tarifus Ķīnas importiem 300 miljardu ASV dolāru vērtībā, ziņo medijs.

ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunas kopš maija sākuma ir iestrēgušas. Abas valstis pie neveiksmīgā sarunu noslēguma toreiz vainoja viena otru. Neilgi pēc tam ASV ieviesa tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Pastāv cerība, ka abu līderu tikšanās klātienē varētu mazināt spriedzi. Pirmdien Tramps izteicās, ka neapvainotos, ja Sji ar viņu netiktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!