ASV Nevadas štatā izvērsta plaša pazudušā amerikāņu miljonāra un piedzīvojumu meklētāja Stīva Foseta meklēšanas operācija.
63 gadus vecais Fosets, kurš izdzīvojis neskaitāmos bīstamos ceļojumos, vienmotora lidmašīnā "Bellanca" pirmdienas vakarā izlidoja no Hiltona rančo, Nevadas štata Jeringtonā, un vairāk nav redzēts.

ASV Civilās aviācijas patruļa pavēstīja, ka tā apzvanījusi reģiona lidostas, taču nav nekādas ziņas par Foseta atrašanās vietu.

Fosetam bija jāatgriežas lidostā trīs stundas pēc izlidošanas. Lidojuma laikā viņš nav komunicējis ar gaisa satiksmes kontrolieriem, un nav saņemts nekāds avārijas signāls.

Glābšanas darbus apgrūtina fakts, ka Fosets pirms lidojuma nav iesniedzis lidojuma plānu.

Foseta lidojuma iespējamajā maršrutā Nevadas kalnos uzsākta meklēšanas operācija, taču teritorija ir ļoti liela un klinšaina.

Reģionu pārlido 13 glābēju lidmašīnas, bet nekādas pēdas nav manītas.

Tajā pašā laikā Foseta draugs un atbalstītājs vairākos aviatora lidojumos britu magnāts Ričards Brensons pauda pārliecību, ka viņa draugs tiks atrasts dzīvs.

"Stīvs ir izturīgs vecs zābaks. Man liekas, ka viņš tagad kaut kur gaida pie savas lidmašīnas, lai kāds viņu savāktu. Rančo, no kura viņš pacēlās, aizņem milzīgu teritoriju, un Stīvam agrāk ir bijuši daudz grūtāki izaicinājumi. Ņemot vērā viņa pieredzi, es esmu pārliecināts, ka mēs drīz dzirdēsim kādas labas ziņas."

Fosetam pieder virkne aviācijas rekordu, ieskaitot garāko lidojumu pasaulē, pirmo lidojumu apkārt pasaulei bez apstāšanās un bez degvielas uzpildīšanas un pirmo lidojumu apkārt pasaulei gaisa balonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!