Foto: AFP/Scanpix
Traģiskajā vilciena "Ņevas Ekspresis" katastrofā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 26 cilvēkiem, pirmdien vēsta aģentūra "Interfax".

Svētdienas vakarā Maskavā mirusi kāda sieviete, kura slimnīcā tika nogādāta kritiskā stāvoklī.

Pirmdien vilciena avārijas vietā turpinājās bojāgājušo pasažieru mirstīgo atlieku meklēšana. Notikuma vietā strādā 310 cilvēki. Pēc otrā vagona pacelšanas konstatēts, ka zem tā cilvēku ķermeņu nav.

Līdz dienas beigām glābēji cer noskaidrot visu pasažieru likteni. Pirmdien joprojām nav informācijas par diviem cilvēkiem, kuri negadījuma brīdī varēja atrasties vilcienā. Iepriekš par pazudušiem bez vēsts tika uzskatīti četri cilvēki, taču divi no viņiem tika atrasti - izrādījās, ka divas sievietes nepaspēja izdrukāt elektroniskās biļetes un netika ielaistas vilcienā.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Novgorodas apgabalā sprādziena dēļ no sliedēm noskrēja četri vilciena "Ņevas Ekspresis" vagoni.

95 cietušie nogādāti slimnīcās.

26 cilvēki gājuši bojā, viena bojāgājušā personība joprojām nav noskaidrota.

Vilciens Nr.166 Maskava - Sanktpēterburga no Maskavas stacijas izbrauca pulksten 19 pēc Maskavas laika (plkst.18 pēc Latvijas laika) un pulksten 22:30 tam bija jāpienāk Sanktpēterburgas stacijā. Vilcienā bija 21 apkalpes loceklis un 660 pasažieri.

Vilciena katastrofa notika pulksten 22:30 pēc Maskavas laika posmā Aļešinka - Uglovka. Pēc notikušā tika aizkavēta vilcienu satiksme, un vairāk nekā 60 vilcienu kustība bija apturēta uz vairākām stundām.

Krievijas tiesībsargi sestdien noskaidrojuši cilvēkus, kas, iespējams, ir saistīti ar vilciena "Ņevas Ekspresis" spridzināšanu.

Tiesībsargu rīcībā esošā informācija liecina, ka spridzināšanā iesaistīti vairāki cilvēki. Viņi jau meklē iespējamos aizdomās turamos pēc izveidotajiem fotorobotiem.

Krievijas iekšlietu ministru Rašids Nurgalijevs paziņojis, ka noziedznieki atstājuši pēdas, kas palīdzēs atklāt noziegumu.

Jau vēstīts, ka sestdien pa dienu notikuma vietā nostrādājis vēl viens spridzeklis, taču ne ar pilnu jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!