Foto: F64

Ruperta Mērdoka mediju holdings "News Corp." pirmdien paziņoja par jauna vadītāja iecelšanu tam piederošo Lielbritānijas laikrakstu izdevējam "News International" un planšetdatoru "iPad" ziņu aplikācijas "The Daily" izdošanas pārtraukšanu.

"News Corp." paziņojumā teikts, ka "News International" jaunais ģenerāldirektors būs Toms Mokridžs, kurš gada beigās atstās holdingā "News Corp." ietilpstošās Lielbritānijas televīzijas un sakaru kompānijas "BSkyB" izpilddirektora amatu. Jūlijā pēc skandāla par to, ka žurnālisti izspiegojuši mobilos tālruņus, no "News International" ģenerāldirektora amata aizgāja Ruperta Mērdoka dēls Džeimss Mērdoks. "News International" izdod laikrakstus "Times" un " Sun", bet avīze "News of the World" skandāla dēļ tika slēgta.

"News Corp." arī paziņoja, ka no 15.decembra neapmierinošo finanšu rezultātu dēļ pārtrauks izdot planšetdatoru "iPad" ziņu aplikāciju "The Daily", kas iznāk kopš pagājušā gada februāra.

"Jau no paša sākuma "The Daily" bija drosmīgs eksperiments digitālajā izdevējdarbībā..Diemžēl mums nācās pieredzēt, ka mēs pietiekami ātri nevarējām iegūt pietiekami lielu auditoriju, kas mūs pārliecinātu, ka šis biznesa modelis ir ilgtspējīgs ilgtermiņā," sacīts Ruperta Mērdoka paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!