Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nīderlandē no 25. septembra tiks atcelta obligātā pusotra metra distances ievērošana, kas bijusi spēkā 18 mēnešus, bet tiks pieprasīti Covid-19 sertifikāti daudzu vietu apmeklēšanai, otrdienas vakarā paziņoja premjerministrs Marks Rite.

Covid-19 sertifikāti, kas apliecina vakcinēšanos, pārslimošanu vai negatīvu testu, būs obligāti restorānu, sporta un kultūras pasākumu apmeklēšanai.

"Šī nav tāda diena, kad viss būs tā, kā bija pirms koronavīrusa. Vēl ir pārāk daudz inficēšanos, un pārāk daudz cilvēku tāpēc tiek ievietoti slimnīcās," brīdināja Rite.

Spēkā paliks daudzi citi pasākumi, tai skaitā sejas masku obligāta valkāšana autobusos, vilcienos un lidostās. Klubi drīkstēs atsākt darbu, bet tos vajadzēs slēgt ne vēlāk par pusnakti tāpat kā visus restorānus.

Atceļot pusotra metra distanci, būs iespējams uzņemt vairāk viesu koncertos, teātros, restorānos un kafejnīcās, bet tikai ar Covid-19 sertifikātiem.

Pirmoreiz kopš 2020. gada pavasara būs atļautas futbola spēles stadionos ar skatītājiem.

Nosakot Covid-19 sertifikātus par obligātiem daudzu vietu apmeklēšanai, valdība cer palielināt vakcinācijas aptveri. Pašlaik pret Covid-19 ir vakcinēti apmēram 63% no Nīderlandes iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!