Foto: AP/Scanpix/LETA

Nīderlande atcels gandrīz visus Covid-19 krīzes dēļ ieviestos ierobežojumus līdz 25.februārim un atgriezīsies pie ierastās dzīves kārtības, samazinoties gan inficēšanās, gan hospitalizācijas gadījumu skaitam, otrdien pavēstīja Veselības ministrija.

Bāriem, restorāniem un naktsklubiem būs tādas pat darba stundas, kādas tās bija pirms pandēmijas, bet vairumā vietu sejas maskas vairs nebūs obligātas.

Nīderlandes valdība, sākoties omikrona vilnim, decembrī ieviesa vienus no stingrākajiem ierobežojumiem Eiropā, bet ar laiku sāka tos pakāpeniski atcelt.

"Valsts atkal tiks atvērta," preses konferencē sacīja veselības ministrs Ernsts Keiperss.

"Mēs atgriezīsimies pie parastajiem iestāžu slēgšanas laikiem, kādi mums bija pirms koronavīrusa, vairs nav jāievēro 1,5 metru distance," viņš piebilda. "Maskas ir obligātas tikai sabiedriskajā transportā un lidostās. Ievērot distanci un valkāt maskas arī turpmāk ir prātīgi, bet tā nav obligāta prasība."

Ministrs gan brīdināja, ka pandēmija nebūt nav beigusies un ka par mazaizsargātajiem ir jāizrāda īpašas rūpes.

Keiperss ieņēma veselības ministra amatu janvārī premjerministra Marka Rites jaunajā valdībā un uzreiz signalizēja, ka vēlas sākt sabiedrības atgriešanos pie ierastās dzīves kārtības.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ Nīderlandē 2021.gadā tika pieredzēti divi nekārtību viļņi. Policija Roterdamā novembrī sašāva un ievainoja vairākus protestētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!