Foto: Shutterstock

Neskatoties uz koronavīrusa omikrona paveida plašo izplatību, Nīderlandes valdība pirmdien nolēmusi atļaus atsākt darbu restorāniem, teātriem, muzejiem un kinoteātriem, ziņoja mediji.

Valdība par šādu soli izšķīrusies, jo hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis nedaudz, vēstīja mediji.

Kafejnīcām un restorāniem, kā arī kultūras iestādēm būs atļauts strādāt līdz plkst.22, bet ar ierobežojumiem, tostarp obligātas būs maskas un vakcinēšanās sertifikāts.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite par jaunajiem noteikumiem paziņos otrdien. Sporta pasākumi, piemēram, futbola spēles turpmāk drīkstēs notikt ar skatītājiem. Pirms aptuveni nedēļas Nīderlandē tika atvērti veikali, vingrošanas zāles, frizētavas, bordeļi un sporta klubi, kas kopš Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu perioda bija slēgti.

Spiediens uz valdību atcelt ierobežojumus bijis milzīgs.

Protestēja gan uzņēmēji, gan kultūras sektors, un arī pilsētu mēri aicināja atcelt ierobežojumus, ņemot vērā, ka restorāni ir atvērti kaimiņvalstīs Vācijā un Beļģijā.

Tikmēr Nīderlandē turpina strauji pieaugt Covid-19 izplatība. Pirmdien tika ziņots par 65 000 jaunu gadījumu, bet, domājams, ka saslimušo ir vēl vairāk, jo pozitīvos testu rezultātus vairs nav iespējams tik ātri reģistrēt nepieciešamajās sistēmās.

Septiņu dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Nīderlandē ir pieaudzis līdz gandrīz 2000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!