Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nīderlande trešdien atcēlusi virkni ierobežojumu, kas noteikti cīņā ar Covid-19, tostarp darbu ļauts atsākt zooloģiskajiem dārziem, sporta zālēm un prostitūtām.

Kafejnīcām un restorāniem atļauts apkalpot klientus terasēs no plkst.6 līdz plkst.20. Līdz šim terases drīkstēja darboties tikai līdz plkst.18.

Pasākumi ar skatītājiem joprojām ir aizliegti. Arī muzeji, teātri un kinoteātri vēl paliks slēgti.

Visu veidu veikali ir atvērti jau vairākas nedēļas.

Valdība nolēmusi atvieglot karantīnas režīmu, kas ir spēkā jau piecus mēnešus, pēc vīrusa izplatības tempa samazināšanās.

Pašreiz septiņu dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Nīderlandē ir aptuveni 205. Samazinās arī Covid-19 pacientu skaits slimnīcās.

Savukārt Francijā trešdien darbu atsāka kafejnīcu un restorānu terases, kā arī kinoteātri un citas kultūras iestādes un uzņēmumi, kas bijuši spiesti savu darbību apturēt Covid-19 pandēmijas dēļ.

Muzeji, teātri, kinoteātri un koncertzāles durvis vēruši līdz veikaliem, kas tirgo mazāksvarīgas preces, kā arī āra kafejnīcas un restorāni.

Kafejnīcas un restorāni telpās klientus varēs uzņemt no 9.jūnija.

Pakāpeniski tiek atcelta nakts komandantstunda, kas šobrīd Francijas pilsētas pēc plkst.19 pārvērtusi par spoku pilsētām.

Komandantstundas sākums no trešdienas būs plkst.21, no 9.jūnija plkst.23.

30.jūnijā Francija plāno pilnībā atvērt ekonomiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!