Šī gada pirmajā ceturksnī mobilo sakaru lietotāju skaits Nīderlandē ir pārsniedzis valsts iedzīvotāju skaitu, liecina otrdien publiskotā pētījuma rezultāti.
Šī gada pirmajā ceturksnī Nīderlandes mobilo sakaru operatori pārdevuši vēl 365 000 telekomunikāciju pieslēgumus, tādējādi mobilo sakaru lietotāju skaits valstī pieaudzis līdz 16,4 miljoniem, kas veido 100,4% no Nīderlandes iedzīvotāju kopskaita, ziņo Nīderlandes interneta portāls "Telecompaper".

Pētījuma rezultāti balstīti uz telefonu SIM karšu skaitu un neņemot vērā, cik daudzām personām pieder mobilie telefoni.

"Daudziem cilvēkiem pieder divas vai pat vairākas SIM kartes," atklāja analītiķis Eds Ahtenbergs. Daļai cilvēku pieder arī vairāki mobilie telefoni, lai norobežotu privātos zvanus no darba zvaniem. Papildus tam nopietnas konkurences apstākļos operatori piedāvā arvien jaunas tarifu programmas un cilvēki, it īpaši jaunieši, iegādājas vēl vienu mobilo sakaru pieslēgumu.

Pēdējā laikā SIM kartes tiek piedāvātas arī darījumos saistībā ar platjoslas interneta pieslēguma abonēšanu un klienti vēl vienu SIM karti saņem neatkarīgi no tā, vai tā viņiem ir vajadzīga vai nav.

SIM kartes nereti izmanto arī dažādās iekārtās. Piemēram, Dānijā, kur ir 5,5 miljoni iedzīvotāju, 150 000 SIM karšu tiek izmantotas signalizācijas sistēmās vai vēja ģeneratoros, kuri izmanto mobilo telekomunikāciju tīklus, lai informētu par bojājumiem vai darbības traucējumiem.

Tiek lēsts, ka mobilie telefoni Nīderlandē ir apmēram 75 līdz 80% valsts iedzīvotāju.

Savukārt vislielākais mobilo sakaru lietotāju īpatsvars Eiropā ir Izraēlā - 105%, Zviedrijā - 104%, Somijā - 98%, Dānijā - 95% un Igaunijā - 95%, tomēr ne visi mobilo sakaru operatori diferencē aktīvos un neaktīvos lietotājus.

Lielbritānijā sakaru kompānijas ņem vērā tikai tos abonentus, kuri savu telefonu ir lietojuši pēdējo trīs mēnešu laikā. Tas mazina SIM karšu kopējo skaitu, bet palielina kompāniju ieņēmumus uz vienu klientu.

"Telekomunikāciju kompānijas bieži subsidē telefonus, kas aprīkoti ar priekšapmaksas sarunu kartēm, tomēr liela daļa klientu šīs SIM kartes nemaz neaktivizē," norāda Dānijas telekomunikāciju nozares analītiķis Džons Strands.

"Telekomunikāciju operatori kļūst arvien mazāk ieinteresēti subsidēt telefona iegādi, lai iegūtu klientus, kas izmanto priekšapmaksas pakalpojumus. Par to liecina pārdošanas apjomu pieauguma tempa samazināšanās šī gada pirmajā ceturksnī," piebilda Ahtenbergs.

Mobilo telekomunikāciju lietotāju skaits pasaulē šobrīd jau ir pārsniedzis 1,8 miljardu atzīmi un līdz 2005.gada beigām tas varētu sasniegt 2,14 miljardus, liecina kompānijas "Informa Telecom & Media" veiktais pētījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!