Foto: Reuters/Scanpix

Austrumukrainā notriektās aviokompānijas “Malaysia Airlines” reisa MH17 pasažieru lidmašīnas atlūzas no jauna tiks saliktas kopā militārajā bāzē Nīderlandē, vēstī ziņu aģentūra “Reuters”.

Lidmašīnas "Boeing 777" atlūzas nīderlandiešu uzraudzība savāca vietējie Ukrainas glābšanas dienesti. Uz militāro bāzi tās tiks nogādātas nākamnedēļ, ziņo "Reuters".

"Aizsardzības ministrs ir sagatavojis visu nepieciešamo vraka transportēšanai, un šodien tiks uzsākta pirmo atlūzu ielāde kravas automašīnās," paziņojusi Nīderlandes drošības padome.

Pagājušajā nedēļā ziņots, ka pabeigta MH17 atlūzu savākšana no avārijas vietas Ukrainas austrumos. Lidmašīnas fragmenti ar vilcienu nogādāti Harkovā.

Izmeklētāji pauduši uzskatu, ka lidmašīnu varētu būt notriekusi no zemes raidīta raķete. Pašlaik vēl netiek noraidīta arī Maskavas izvirzītā hipotēze, ka lidmašīnu notriekusi raķete, kas palaista no cita lidaparāta.

Jau vēstīts, ka liktenīgajā reisā MH17 uz klāja bija 298 pasažieri. Lidmašīna bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, kad avarēja virs nemieriem plosīta Ukrainas austrumu apgabala. Aviokatastrofā visi uz klāja esošie cilvēki gāja bojā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!