Divas lesbietes un seši geji Nīderlandē kļuvuši par pasaulē pirmajiem homoseksuālistiem, kas oficiāli reģistrējuši laulību. Ceremonija notika svētdien pēc pusnakts Amsterdamā.
Viņi salaulājās dažas minūtes pēc pusnakts, kad Nīderlandē stājās spēkā likums, atļaujot viendzimuma laulības.

Četri pāri zvērēja uzticību rožu zielapām greznotajā Eiropas geju galvaspilsētas Amsterdamas mērijā, kur jaunlaulātajiem uzgavilēja draugi un ģimenes locekļi.

"Jūs rakstāt vēsturi," sacīja Amsterdamas mērs Jobs Kūns, kurš vadīja ceremoniju. Kūns ir bijušais Nīderlandes tielietu ministrs un ierosināja pieņemt likumu par viendzimuma laulībām.

"Šīs ir pirmās civilās laulības, kas tiek slēgtas starp divām sievietēm un diviem vīriešiem. Tas pasaulē ir unikāls gadījums," viņš teica.

Nīderlandes parlaments pieņēma likumu par viendzimuma laulībām, pret ko kategoriski iestājās kristiešu partijas, pagājušā gada beigās, kopā ar likumu, kas atļauj homoseksuāliem pāriem adoptēt bērnus.

Pie mērijas ēkas jaunos pārus sagaidīja septiņi kristiešu protestētāji.

Amsterdamas pilsētas amatpersonas prognozē, ka Nīderlandē varētu tikt slēgtas ap 10 000 viendzimuma laulības gadā.

Nīderlande ir pirmā valsts pasaulē, kas piešķīrusi šādas likumīgas tiesības homoseksuāliem pāriem. Līdz šim viendzimuma pāri drīkstēja reģistrēt savu kopdzīvi vietējā pilsētas valdē, bet ne salaulāties un adoptēt bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!