Foto: AFP/Scanpix/LETA
Hāgā svētdien ielās izgājuši vairāki tūkstoši cilvēku, lai protestētu pret Nīderlandes valdības lēmumu atjaunot karantīnas ierobežojumus, lai cīnītos pret pieaugošo Covid-19 izplatību.

Kopš sestdienas, ņemot vērā straujo inficēto un hospitalizēto skaita pieaugumu, visās sabiedriskajās vietās iekštelpās, tostarp veikalos, bibliotēkās, dzelzceļa stacijās, slimnīcās un universitātēs atkal obligāti jānēsā maskas.

Tādu vietu apmeklēšanai kā sporta zāles vai zooloģiskie dārzi tagad nepieciešams uzrādīt sertifikātu, kas apliecina potēšanos pret Covid-19, šīs sērgas pārslimošanu vai nesen izdarītu testu, kurš bijis negatīvs.

Pilsoņiem no jauna tiek prasīts ievērot vismaz 1,5 metrus lielu savstarpējo distanci.

Viens no runātājiem protesta akcijas laikā pašreizējos karantīnas ierobežojumus pielīdzināja nacistu okupācijas režīmam un esošo situāciju nosauca par "nevakcinēto aparteīdu".

Tajā pašā laikā daļa demonstrantu pauda neapmierinātību ar dažādām sociālām problēmām, piemēram, mājokļu trūkumu, un nabadzību veco ļaužu vidū.

Aptuveni pirms mēneša Nīderlande atteicās no visiem ierobežojumiem un sociālās distancēšanās noteikumiem. Tā rezultātā infekcija atkal sākusi strauji izplatīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!