Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes Hilversumas pilsētas mērs Pīters Broertjess paziņojis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina meita Marija ir jāizraida no valsts, taču vēlāk atvainojies, vēsta "The Guardian".

Nīderlandes neapmierinātība un šoks par notriekto lidmašīnu Ukrainas austrumos, ar katru dienu palielinās, tas izpaužas arī amatpersonu teiktajā.

Trešdien, 22. jūlijā, Broertjess radio intervijā sacīja, ka Krievijas prezidenta meita Marija Putina ir jāpadzen no valsts.

Portāls norāda, ka 29 gadus vecā Marija Putina dzīvo Nīderlandē kopā ar savu draugu.

Pēcāk gan mērs ar sociālā tīkla "Twitter" starpniecību atvainojās, norādot, ka tas "nebija gudri" un rīkojies bezpalīdzības sajūtas vadīts.

Medijs vēsta, ka Nīderlandē dzīvojošie ukraiņi aicina organizēt mierīgu protestu pie Putina meitas dzīvokļa.

Jāpiebilst gan, ka par abām Putina meitām, Jekaterinu un Mariju, ir zināms ļoti maz un mediji viņām pēdējo gadu laikā ir pievērsuši ļoti maz uzmanības. Līdz šim ir izskanējušas baumas, ka Marijas dzīvesbiedrs ir Nīderlandes pilsoni Joritu Fāzenu, kurš ir bijis vadošos amatos Krievijas firmās "Gazprom" un "Stroytransgaz".

Nīderlandes mediji pirms pāris gadiem ziņoja, ka Putins apciemoja savu meitu Nīderlandē, taču viņa preses sekretārs to noliedza.

Jau ziņots, ka Nīderlandē trešdien visā valstī ir noteikta sēru diena, godinot 193 šīs valsts pilsoņus, kuri gāja bojā virs Ukrainas austrumiem notriektajā Malaizijas lidsabiedrības pasažieru lidmašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!