Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nīderlandes policija lauku īpašumā netālu no Amsterdamas lidostas Shipholas konfiscējusi gandrīz trīs tonnas kokaīna un miljoniem eiro skaidrā naudā.

Tas ir viens no lielākajiem guvumiem narkotiku apkarošanas operācijās Nīderlandē.

Operācija tika veikta pagājušo ceturtdien pēc ilgstošas izmeklēšanas, bet sabiedrībai par to tika paziņots tikai šodien.

Operācijas laikā īpašumā tika aizturēts viens aizdomās turamais, bet otrs vēlāk tika notverts automašīnā netālu no šī īpašuma.

"Kokaīna vērtība uz ielas ir 195 miljoni eiro. Tā ir viena no lielākajām konfiskācijām Amsterdamas policijas vēsturē," paziņoja policija.

Policija arī konfiscēja 11,3 miljonus eiro skaidrā naudā, kā arī luksusa preces, tostarp dārgus vīnus, antīku automašīnu un grāmatu par boksa leģendu Muhamedu Ali, kuras vērtība ir aptuveni 12 500 eiro, vēstīja raidorganizācija NOS.

Konfiscēti tika arī seši ieroči, klusinātāji, munīcija un naudas skaitīšanas mašīnas.

Aizdomās turamie, kas ir 54 un 29 gadus veci, paturēti apcietinājumā un viņiem draud apsūdzības narkotiku kontrabandā lielos apmēros, atklāja policija.

Kokaīns, visticamāk, nācis no Dienvidamerikas un, domājams, tiks aizturēti vēl citi cilvēki, norādīts policijas paziņojumā.

Nīderlande kļuvusi par galvenajiem vārtiem narkotiku, sevišķi kokaīna plūsmai uz Eiropu, galvenokārt caur Eiropas lielāko ostu Roterdamu.

Eiropas policijas organizācija Eiropols aprīlī brīdināja, ka Eiropu pārpludina līdz šim nepieredzēti daudzumi kokaīna, radot miljardiem eiro lielu peļņu noziedzniekiem Eiropā un Dienvidamerikā.

Kokaīna tirdzniecība ir veicinājusi noziedzīgu uzņēmumu attīstību, "kas izmanto savus milzīgos resursus, lai iefiltrētos un grautu ES ekonomiku, valsts iestādes un sabiedrību", norādīja Eiropols.

Beļģijas, Nīderlandes un Vācijas policija februārī konfiscēja 23 tonnas kokaīna, kas bija paredzētas sūtīšanai uz Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!