Amsterdamas policistiem tiks apmaksāta puse no pirkuma cenas, ja viņi iegādāsies Korānu, lai padziļinātu savas zināšanas par islāmu, pavēstīja policijas pārstāvis.

Nīderlandē pārdošanā tikko parādījies jauns Korāna tulkojums un policisti tiek mudināti to iegādāties, kā arī iepazīties ar pravieša Muhameda biogrāfiju.

"Šīs divas grāmatas uzlabos zināšanas par Korānu un pravieša dzīvi, kā arī to izpratni," sacīja Ebe van der Lands. "Policijas priekšnieki izlēmuši, ka personāls, kurš nopirks šīs grāmatas, saņems atpakaļ pusi to cenas."

Minoritāšu kopienu integrācija Nīderlandē kļuvusi par karsti debatētu jautājumu, īpaši pēc kinorežisora Teo van Goga slepkavības, kuru 2004. gadā pastrādāja kāds islāmistu fanātiķis.

Korāna un irāņu autora Kadera Abdolaha sarakstītās Muhameda biogrāfijas "Vēstījums" tulkojumi iznāca pagājušajā mēnesī un izsaukuši Nīderlandē plašu interesi.

Šomēnes tika arestēts kāds nīderlandiešu karikatūrists, kurš tiek apsūdzēts par naida kurināšanu savos zīmējumos.

Prokuratūra paziņojusi, ka astoņas pēc likumsargu domām nepieņemamās Gregoriusa Nekšota karikatūras ir izņemtas no mākslinieka interneta mājaslapas, jo tās pārkāpjot izteiksmes brīvības "robežu".

Reaģējot uz kāda musulmaņu imama sūdzību, kas iesniegta vēl 2005. gadā, Nekšots tika aizturēts un viņa māju pārmeklēja Amsterdamas policija. Vēlāk mākslinieks tika atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!