Foto: Shutterstock
Nīderlandē seksuālo pakalpojumu nozarē strādājošie plāno nākamnedēļ protestēt pret bordeļu slēgšanu, savukārt restorāni un kafejnīcas sola atsākt darbu, neskatoties uz aizliegumu.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite otrdien paziņoja, ka tiks atviegloti vairāki ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, bet nakts komandantstunda, ja būs nepieciešams, paliks spēkā līdz marta vidum vai vēl ilgāk.

Premjers arī paziņoja, ka paliks spēkā arī aizliegums strādāt seksuālo pakalpojumu nozarē strādājošajiem un viesmīlības nozarei.

Rite pavēstīja, ka no nākamās trešdienas darbu varēs atsākt frizētavas, masāžas saloni un daļa skolu.

Taču premjers sacīja, ka prostitūcija, kas Nīderlandē ir atļauta, tiks ierobežota arī turpmāk, jo šis darbs ir specifisks un prasa ļoti tuvu kontaktu starp cilvēkiem.

Seksuālo pakalpojumu nozarē strādājošie, kuriem aizliegts strādāt kopš decembra, paziņoja, ka otrdien sapulcēsies pie parlamenta, lai liktu sadzirdēt savu balsi.

"Mēs protestēsim, jo mēs esam vienīgā profesija, kas prasa ciešu kontaktu, kas izslēgta no valdības pasākumu atvieglošanas," sacīja Moira Mona, kas ir viena no protestu organizatorēm.

"Mums ir stingrs higiēnas protokols, un mēs, iespējams, labāk par citiem zinām, kā novērst vīrusa transmisiju," ziņu aģentūrai AFP sacīja Mona.

Tikmēr vismaz 65 Nīderlandes kafejnīcu un restorānu īpašnieki paziņojuši, ka otrdien atvērs terases, nepakļaujoties aizliegumam strādāt, kas ir spēkā kopš oktobra vidus, ziņo raidorganizācija NOS.

Iestājoties siltākam laikam, cilvēki sākuši aktīvāk apmeklēt Nīderlandes parkus, bieži vien neievērojot sociālo distancēšanos un citus ierobežojumus.

"Nedēļas nogali pēc nedēļas nogales mēs redzam pārpildītos pilsētas parkus. Tas ir dīvaini," sacīja uzņēmējs Johans de Voss.

"Tas mūs apbēdina, jo tā ir nenoregulēta situācija," NOS sacīja uzņēmējs, norādot, ka kafejnīcās sociālo distancēšanos iespējams nodrošināt daudz labāk nekā parkos.

Nīderlandē inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vairāk nekā miljonam cilvēku, no kuriem aptuveni 15 400 ir miruši.

Nīderlandes valdība sākotnēji daudz paļāvās uz pilsoņiem, ka viņi ievēros sociālo distancēšanos, bet pastiprināja ierobežojumus otrā vīrusa viļņa laikā pērnā gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!