Foto: AFP/Scanpix

Nigēras un Čadas bruņotie spēki svētdien rīta agrumā sākuši "sauszemes un gaisa uzbrukumu" islāmistu grupējumam "Boko Haram" Nigērijas ziemeļaustrumos, paziņojuši avoti Nigēras valdībā.

Piektdien Āfrikas Savienība apstiprināja reģionālu 10 000 vīru lielu spēku izveidi, lai vērstos pret šo un citiem teroristiskajiem grupējumiem un neļautu tiem paplašināt savu darbību. Pēc diplomātu teiktā, savus karavīrus šiem reģionālajiem spēkiem apsolījušas Čada, Nigērija, Kamerūna, Nigēra un Benina, norādot, ka tie "brīvi darbosies" reģionā, kas vēl nav precizēts.

Savukārt sestdien "Boko Haram" izmantotajā tvitera kontā šā grupējuma līderis Abubakars Šekau pirmo reizi atklāti apliecināja uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts". Novērots, ka pēdējo mēnešu laikā "Boko Haram" izplatītie videoieraksti aizvien vairāk sākuši līdzināties IV propagandas paziņojumiem.

Kopš 2009.gada, kad "Boko Haram", kura nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", uzsāka centienus nodibināt islāma valsti Nigērijas ziemeļos, tā uzbrukumos zaudējuši dzīvību aptuveni 13 000 cilvēku, bet 1,5 miljoni palikuši bez mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!