Cilvēku nolaupītāji Nigērijā atbrīvojuši divus britu naftas ieguves platformas strādniekus, kuri divas dienas pavadīja gūstā, un vietējās varas iestādes saka, ka pārējo četru britu, viena kanādieša un viena amerikāņa atbrīvošana gaidāma svētdien dienas otrajā pusē.
Šos astoņus vīriešus kaujinieki nolaupīja no piekrastes naftas ieguves platformas nakts uzbrukumā piektdien.

"Divi ir atbrīvoti. Mēs nekavējoties dosimies pēc pārējiem, kuri var tikt atbrīvoti jebkurā brīdī," teica Nigēras upes deltas Bajelsas štata informācijas komisārs Džonijs Iganivari.

Lielbritānijas vēstniecība apstiprinājusi, ka divi briti tagad ir atbrīvoti. "Viņi ir veseli. Mēs strādājam ar Nigērijas varas iestādēm, lai panāktu pārējo ķīlnieku atbrīvošanu. Mēs nezinām, kāpēc viņi tika atbrīvoti," teica vēstniecības pārstāvis.

Nolaupītāji nav izvirzījuši konkrētas prasības, taču vēlas piespiest naftas kompānijas risināt sarunas par vairākiem jautājumiem, arī par vietējo iedzīvotāju nodarbināšanu, vides aizsardzību un attīstības projektiem, ziņo no avotiem naftas kompānijā.

Cilvēku nolaupīšana ir parasta neapmierināto grupējumu taktika Nigēras deltā, kur iegūst lielāko daļu no 2,4 miljoniem barelu jēlnaftas dienā, ko nodrošina Nigērija. Vietēji iedzīvotāji gūst maz labuma no naftas industrijas un reģionā valda nabadzība, kukuļošana un cīņa par ienesīgo tirdzniecību ar nozagto naftu, kas savukārt veicina kaujinieku darbību un nemierus.

Uzbrukums neietekmēja naftas ieguves rādītājus, jo par tā objektu bija kļuvusi izpētes platforma, kas nedos produkciju vēl gadiem ilgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!