Nigērijas valdība uzdevusi federālajiem prokuroriem arestēt un uzsākt kriminālvajāšanu pret mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājiem, vēsta raidsabiedrība CNN. Lēmums par tvitera bloķēšanu valstī un aizliegums to lietot stājās spēkā piektdien.

Par beztermiņa "Twitter" bloķēšanu paziņoja Nigērijas Informācijas un kultūras ministrija. Divas dienas pirms tam "Twitter" administrācija bija dzēsusi Nigērijas prezidenta Mohamadu Buhari ierakstu, kura saturu daudzi bija uztvēruši kā aizskarošu.

Savukārt informācijas ministrs Lai Mohameds veltīja kritiku "Twitter", apvainojot kompāniju par "dubulto standartu" piekopšanu. Tāpat viņš izteicās, ka tvitera darbība Nigērijā rada lielas aizdomas.

Nigērijas varasiestāžu aizliegums nekavējoties izpildīts un jau sestdien, 5. jūnijā, piekļuve "Twitter" vietnei valstī bijusi liegta.

Daudzi lietotāji gan turpinājuši izmantot tviteri, izmantojot VPN tehnoloģiju. Ģenerālprokuratūra brīdina, ka jebkuram jauno noteikumu pārkāpējam būs jāstājas likuma priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!