Cilvēku nolaupītāji Nigērijā atbrīvojuši visus astoņus sagūstītos naftas ieguves platformas strādniekus, kuri kuri divas dienas pavadījuši viņu gūstā, svētdien paziņoja Nigēras upes deltas Bajelsas štata amatpersonas.
Kā jau ziņots, rīta agrumā tika atbrīvoti divi briti, bet tagad atlaisti brīvībā arī pārējie ārvalstnieki - vēl četri briti, viens kanādietis un viens amerikānis.

Šos astoņus vīriešus piektdien rūpīgi sagatavotā nakts uzbrukumā no naftas ieguves platformas vairāk nekā 70 kilometrus no krasta nolaupīja 20 - 30 bruņoti kaujinieki.

Varas iestādes atteikušās atbildēt, vai par ķīlnieku atbrīvošanu maksāta izpirkuma nauda, bet kāds avots drošības dienestos licis noprast, ka problēma atrisināta tieši šādā ceļā.

Šis uzbrukums nav ietekmējis naftas ieguves rādītājus, jo par tā objektu bija kļuvusi izpētes platforma, kas nedos produkciju vēl gadiem ilgi. Tomēr incidents izraisījis naftinieku un drošības dienestu bažas, jo līdz šim uzbrukumi nekad nav notikuši tik tālu no krasta.

Kā ziņoja ziņo no avoti naftas kompānijā, nolaupītāji netika izvirzījuši konkrētas prasības, taču vēlējās piespiest naftas kompānijas risināt sarunas par vairākiem jautājumiem, arī par vietējo iedzīvotāju nodarbināšanu, vides aizsardzību un attīstības projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!