Foto: AFP/Scanpix

Nigērijas ziemeļos atrasta Libānas grupējumam "Hezbollah" piederošu ieroču noliktava, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Ziemeļāfrikas valsts armija un izlūkdienestu teikto.

Šautenes, ložmetēji, prettanku ieroči, rokas granātmetēji, granātas un citi ieroči bijuši paslēpti zāģu skaidās kādā noliktavā Nigērijas pilsētā Kano, kurā ir liela libāniešu uzņēmēju kopiena. Varas iestādes aizturējušas trīs libāniešus, informē armija.

Nigērijas Valsts drošības dienests uzskata, ka ieroči paredzēti cīņai pret "Izraēlas un Rietumu interesēm". "Tas ir "Hezbollah" roku darbs," žurnālistiem pastāstīja dienesta pārstāvis Besijs Etnags.

Starp noliktavā atrastajiem ieročiem ir 11 prettanku ieroči, četras prettanku mīnas, rokas granātmetējs ar 21 lādiņu, 17 Kalašņikova triecienšautenes, divi ložmetēji, 76 granātas, informē ģenerālis Iljasu Isa Abba.

Fotoaģentūrās pieejamie attēli liecina, ka ieroči nav labi saglabāti, ir sarūsējuši un vismaz daļa no tiem varētu būt nelietojami.


"Hezbollah" ir Libānas šiītu politiskā un kaujinieku kustība, ko ASV ir atzinusi par teroristisku organizāciju.

Tikmēr par Nigērijas ziemeļu un austrumu daļā notiekošo vardarbību parasti ir atbildīgs vietējais islāmistu grupējums "Boko Haram", kas vēlas gāzt valdību un nodibināt islāma pārvaldi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!