Foto: AP/Scanpix

Asinsstindzinošā uzbrukumā, kuru Nigērijas ziemeļaustrumos sarīkojuši islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieki, kas bija pārģērbušies armijas uniformās, nogalināti vismaz 87 cilvēki, ceturtdien pavēstīja valdības amatpersonas.

Uzbrukumā, kas noticis otrdien vakarā, islāmisti arī nodedzinājuši vairākus desmitus māju. Kaujinieki uz ceļiem izveidojuši kontrolpunktus un apšāvuši autobraucējus, kas mēģinājuši bēgt, pastāstīja aculiecinieki.

"Brikšņos atrasti 87 līķi, un mūsu cilvēki turpina meklēšanu," sacīja Borno pavalsts Vides aizsardzības aģentūras pārstāvis Saidu Jakubu.

Viņš informēja žurnālistus, kas uz slaktiņa vietu pavadīja Borno gubernatoru Kašimu Šetimu.

Detaļas par notikumiem pilsētā, kurai jau agrāk uzbrukuši "Boko Haram" kaujinieki, parādījās trešdien.

Telefona sakaru tīkls Borno nedarbojas jau kopš maija, kad Nigērijas valdība, armijai izvēršot operāciju pret "Boko Haram", izsludināja ārkārtas stāvokli lielākajā daļā valsts ziemeļaustrumu rajonu.

Grupējums "Boko Haram", kura nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu Nigērijas ziemeļu daļā, kas tiek uzskatīta par visumā nabadzīgāku nekā pamatā kristiešu apdzīvotās dienvidu pavalstis, lai gan vispārēja nabadzība ir problēma visā Nigērijā.
Tiek lēsts, ka Nigērijas iedzīvotāju kopskaits sasniedzis 167 miljonus un musulmaņu un kristiešu skaits nigēriešu vidū ir gandrīz vienāds. Valsts ziemeļos dzīvo galvenokārt musulmaņi, bet dienvidos - kristieši, taču abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.

Kopumā kopš 2009.gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība prasījusi vairāk nekā 3600 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!