Simtiem neapbruņotu Nigērijas ciemu iedzīvotāju, kuru vidū bija arī sievietes un bērni, risinot strīdu par darba vietām, svētdien ieņēma trīs daudznacionālajām naftas kompānijām piederošas naftas ieguves platformas, kas dod 90 tūkstošu barelu naftas dienā.
Kulas kopienas iedzīvotāji ieņēma platformas, kas pieder kompānijām "Royal Dutch Shell Group" un "Chevron Texaco", nevienu neievainojot, bet vēl nav izvirzījuši savas prasības, teica "Shell" pārstāvis.

"No ziņām izriet, ka akcijā piedalījās aptuveni 300 cilvēku - vīrieši, sievietes un bērni," piebilda "Chevron Texaco" pārstāvis.

Strīdi starp daudznacionālajām kompānijām un vietējiem iedzīvotājiem ir parasta parādība Nigēras upes deltas mitrajās zemienēs, kur iegūst visu Nigērijas naftu - 2,5 miljonus barelu dienā, un tos bieži pavada platformu ieņemšana, ķīlnieku sagūstīšana un sabotāža.

No avotiem naftas industrijā ziņo, ka strīds izcēlies ar Kulas kopienu, kuras locekļi pieprasa vairāk darba vietu. Miljoniem Nigēras upes deltas nabadzībā slīgstošo iedzīvotāju uzskata, ka viņiem būtu jāsaņem vairāk par milzīgajām bagātībām, kas tiek izsūknētas no viņu ciltīm piederošās zemes.

"Cilvēki nebija bruņoti. Viņi vienkārši ieradās lielā skaitā. Mums vēl jāuzzina, ko viņi vēlas," teica kompānijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!