Foto: Reuters/Scanpix
Nigērijā ar Ebolas vīrusu inficējušies vēl divi cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Šobrīd Nigērijā atklāti jau deviņi infekcijas gadījumi, un visi pacienti atrodas slimnīcā lielākajā valsts pilsētā Lagosā. Nigērijā no Ebolas vīrusa miruši jau divi cilvēki.

Valsts aizliegusi transportēt upuru mirstīgās atliekas pāri valsts un štatu robežām, mēģinot ierobežot slimības uzliesmojumu, kā dēļ Rietumāfrikā miruši gandrīz 1000 cilvēki.

Cilvēki, kuri miruši no Ebolas vīrusa, būs jāaprok tajā apdzīvotajā vietā, kurā viņi nomiruši. Šis liegums īpaši skars Nigērijas pilsoņus, kuri no Ebolas miruši Libērijā, Gvinejā vai Sjerraleonē, paziņoja valsts Veselības ministrija.

Cita Rietumāfrikas valsts Senegāla paziņojusi, ka valsts ziemeļos fiksēts pirmais iespējamais Ebolas vīrusa infekcijas gadījums. Pacients ir 27 gadus vecs Mali pilsonis.

Kopumā līdz šim ar Ebolas vīrusu inficējušies 1779 cilvēki, no kuriem 961 miris, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

Pret Ebolas vīrusu nav zāļu, un ar to var saslimt, esot saskarē ar inficēto cilvēku asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!