Foto: AP/Scanpix

Policija Nigērijas piekrastes pilsētā Porthārkortā likvidējusi bērnu dzemdēšanas "fabriku", kurā atradušās sešas jaunas meitenes dažādās grūtniecības stadijās, trešdien vēsta aģentūra AFP.

"Mēs pagājušajā nedēļā Porthārkortā no nelegāla aprūpes nama izglābām sešas meitenes dažādās grūtniecības stadijās," aģentūrai pastāstīja Imo štata policijas pārstāve Džoja Elomoko. Jaunākā meitene bijusi 14 gadu veca.

Policija arī arestējusi nelegālās iestādes saimnieci, kura nav spējusi uzrādīt nekādus dokumentus par savu pakalpojumu likumību.

Meitenes policijai pastāstījušas, ka turētas mājā ar nolūku dzemdēt pārdošanai paredzētus bērnus.

Nigērijas policija pēdējos gados ir atklājusi virkni ar nelegālām dzemdību iestādēm, sevišķi valsts dienvidasustrumos. Mazu pusīšu tirgus cena ir aptuveni 250 dolāri (128 lati), bet meitenītes ir nedaudz lētākas, skaidro AFP.

Cilvēku tirdzniecība, tai skaitā bērnu pārdošana, Nigērijā ir trešais izplatītākais nozieguma veids aiz krāpšanas un narkotiku tirdzniecības, uzskata ANO.

Lai gan Nigērija ir Āfrikas lielākā naftas ražotāja, nabadzība valstī ir plaši izplatīta un lielākā daļa no 160 miljoniem iedzīvotāju joprojām iztiek mazāk nekā ar diviem dolāriem (viens lats) dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!