Foto: stock.xchng

Nigērijas varas iestādes paziņojušas, ka četrām personām valsts dienvidos ir izpildīts nāvessods. Tā, domājams, ir pirmā reize septiņu gadu laikā, kad valstī izpildīts augstākais soda mērs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par bruņotām laupīšanām un slepkavību notiesātie vīrieši pakārti Beninas cietumā pēc tam, kad pirmdien saņemts rīkojums par soda izpildi, ziņo amatpersonas. Visas notiesāto apelācijas iespējas bijušas izsmeltas.

Pēc rīkojuma saņemšanas sākotnēji soda izpilde atlikta, jo radušās tehniskas problēmas ar karātavām, bet vēlāk sods izpildīts, pastāstīja Juridiskās aizsardzības un palīdzības projekta pārstāvis Čino Obiagvu.

Pretrunīgas ziņas ir par vēl viena notiesātā sodīšanu. Obiagvu medijus informēja, ka piektajam vīrietim sods ir izpildīts, tikmēr Ondo štata tieslietu komisārs Henrijs Idahagbons norāda, ka sods apsūdzētajam nav izpildīts, jo saskaņā ar tiesas lēmumu viņš ir jānošauj, bet tam cietums nav bijis gatavs.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" ziņo, ka tai ir ticamas ziņas par četru cietumnieku nogalināšanu.

"Ja ziņas tiks apstiprinātas, šie sodi iezīmē pēkšņu, brutālu nāvessoda atgriešanos Nigērijā, patiešām tumšu dienu valsts cilvēktiesībām," paziņojumā norāda "Amnesty International" Āfrikas nodaļas direktora vietniece Lūcija Frīmena.

Domājams, ka nāvessodu Nigērijā gaida vairāk nekā 1000 notiesāto. Lai gan oficiāli nāvessods valstī nebija izpildīts kopš 2006. gada, Nigērijas drošības spēki ir saņēmuši pārmetumus par ārpustiesas nogalināšanām, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!