Sadursmēs starp policiju un islāmistiem Nigērijas ziemeļaustrumu pilsētā Bauči svētdien nogalināti vismaz 65 cilvēki, ziņo vietējie iedzīvotāji un avoti slimnīcās.

Sadursmes sākās svētdienas rītā, kad aptuveni 70 islāmisti, bruņojušies ar šaujamieročiem un sprāgstvielām, uzbruka vietējam policijas iecirknim nolūkā atriebties par savu līderu aizturēšanu.

Policija un armija uzbrukumu atsita un tad sāka priekšpilsētu "ķemmēšanu", lai aizturētu tā organizētājus.

Nigērijas policijas ģenerālinspektors Ogbonna Onovo žurnālistiem Abudžā pavēstīja, ka sadursmēs nogalināti pieci policisti un 60 kaujinieki, kā arī nodedzināts policijas iecirknis.

Sadursmēs desmitiem cilvēku guvuši arī ievainojumus, bet vairāk nekā 200 cilvēki aizturēti.

Vietējie avoti no Bauči vēsta, ka kaujinieki nodedzinājuši arī baznīcu un muitas iecirkni, nogalinot vienu muitas kompleksa darbinieku.

Varasiestādes Bauči nakts laikā noteikušas komandantstundu.

Policija vēsta, ka nekārtības izraisījuši vietējā islāmistu grupējuma "Boko Haram" locekļi, kas vēlas Nigērijā ieviest šariata likumus.

Musulmaņu un kristiešu skaits starp Nigērijas iedzīvotājiem ir aptuveni vienāds.

Bauči ir viens no 12 pamatā musulmaņu apdzīvotajiem štatiem Nigērijas ziemeļos, kas 2000.gadā sāka daļēji īstenot šariata likumus, izraisot valstī starpkopienu sadursmes, kuras prasīja tūkstošiem dzīvību.

Sadursmēs starp kristiešu un musulmaņu bandām, kuras pagājušajā gadā Džosā valsts vidienē izraisīja neapmierinātība ar vēlēšanu rezultātiem, gāja bojā vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!