Foto: AP/Scanpix

Desmitiem cilvēku gājuši bojā skolā Nigērijas ziemeļaustrumos, kad skolēnu pirmdienas rīta sanāksmes laikā atskanējis pašnāvnieka spridzinātāja sarīkots sprādziens, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Incidents noticis valdības finansētā skolā Jobes štata Potiskumas pilsētā. Informācija par bojāgājušo skaitu ir atšķirīga - aģentūra "Reuters" ziņo par vismaz 35 bojāgājušajiem, bet AFP un AP par 48.

"Sprādziens skāra daudzus skolēnus, bet es nevaru pateikt cik, jo mēs tagad evakuējam upurus uz slimnīcu, kas atrodas tikai 100 metrus tālāk," paskaidroja kāds skolotājs.

Slimnīcas darbinieki norāda, ka joprojām uzņem cietušos un ka prioritāte ir ievainoto glābšana, tāpēc bojāgājušie vēl nav saskaitīti.

Uzbrukumi skolām Nigērijas ziemeļos, kur plašas teritorijas kontrolē islāmistu grupējums "Boko Haram", nav retums. Valdība radikālo organizāciju, kuras nosaukums tulkojumā no vietējās valodas nozīmē "Rietumu izglītība ir grēcīga", uzskata par lielāko draudu Āfrikas lielākās naftas ieguves valsts drošībai, norāda "Al Jazeera"

Grupējums "Boko Haram" ar spridzināšanām, slepkavībām un cilvēku nolaupīšanu ir izraisījis haosu Āfrikas apdzīvotākajā valstī. Kaujinieku mērķis ir gāzt valdību un nodibināt islāma valsti.

"Boko Haram" uzskata, ka valsti vada neticīgie. Nedrošā situācija liek iedzīvotājiem bažīties, vai radikālais grupējums vispār ir apturams, skaidro raidsabiedrība BBC. Ir daudz gadījumu, kad karavīri izvēlas bēgt, nevis aizsargāt pilsētas un ciemus, atvieglojot kaujiniekiem teritoriju sagrābšanu.

"Boko Haram" vardarbība kopš 2009. gada ir prasījusi tūkstošiem dzīvību


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!