Foto: AP/Scanpix
Nigērijas pilsētas Lagosas studenti protestē pret vietējās universitātes nosaukuma maiņu. "Lagosas Universitāte" bez brīdinājuma otrdien tika pārdēvēta par "Mašuda Abiola Universitāti", vēsta raidsabiedrība BBC.

Valsts prezidents Gudlaks Džonatans par universitātes nosaukuma maiņu, lai godinātu Nigērijas atgriešanās pie demokrātijas 13. gadadienu un militāristu ieslodzījumā mirušo populāro politiķi Abiolu, paziņoja otrdien valsts televīzijā. Abiola uzvarēja 1993. gada prezidenta vēlēšanās, kuras anulēja militāristi, sagūstot populāro politiķi. Abiola mira pēc pieciem gadiem ieslodzījumā.

Tūlīt pēc prezidenta negaidītā paziņojuma sākuši protestēt augstskolas studenti. Trešdien studenti bloķēja satiksmi uz pilsētas centru, izejot ielās un kāpjot uz autobusu jumtiem.

Nosaukuma maiņa slikti ietekmēs Rietumāfrikā populārās Lagosas Universitātes piecdesmit gadu garumā veidoto tēlu, uzskata studenti. "[universitātes] Vārds ir mūsu lepnums," žurnālistiem pavēstīja kāds protestētājs. Prezidenta lēmumā studenti saskata mēģinājumu lēti vairot savu popularitāti.

Universitātes administrācija, kura arī neesot zinājusi par augstskolas nosaukuma maiņu, protestu dēļ ir apturējusi akadēmiskās aktivitātes uz divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!