Foto: Reuters/Scanpix

Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā svētdien notikušās aviokatastrofas vietā, kur lidsabiedrības "Dana Air" laineris nogāzies biezi apdzīvotajā rajonā, glābēji atraduši piecus izdzīvojušos, ziņo aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējo laikrakstu "This Day".


 "Četriem ievainotajiem palīdzība sniegta katastrofas vietā, vēl viens cilvēks atrodas slimnīcā," paziņojis glābšanas dienesta pārstāvis Femi Oke-Osaņjinpolu. Pēc viņa teiktā, visi pieci izdzīvojušie katastrofas brīdī atradušies uz zemes, nevis lidmašīnā.  

Tāpat glābējiem izdevies atrast lidmašīnas "melno kasti", vēsta ārvalstu masu mediji. "Melnās kastes" datu atšifrēšana palīdzēs noskaidrot katastrofas iemeslus. Iepriekš Nigērijas civilās aviācijas dienests pieļāvis, ka lainera katastrofas iemesls ir dzinēju apstāšanās. Par tehniskām problēmām ekipāža paspējusi paziņot dispečeriem neilgi pirms lidmašīna nogāzusies.

Lidmašīnu vadījusi starptautiskā ekipāža - pilots bija ASV pilsonis, otrais pilots - Indijas pilsonis, bet borta inženieris bija no Indonēzijas.  Viņu vārdus lidsabiedrība neatklāj.

Savukārt ASV Valsts departaments apstiprinājis, ka lidmašīnā atradušies arī citi ASV pilsoņi, taču viņu skaitu un vārdus neprecizē. Savukārt Ķīna apstiprinājusi, ka katastrofā gājuši bojā seši Ķīnas pilsoņi.  

Jau ziņots, ka Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā svētdien nogāžoties iekšzemes reisa pasažieru lidmašīnai ar 153 cilvēkiem, ir gājuši bojā visi cilvēki lidmašīnā un aptuveni 10 cilvēki uz zemes.

Aviokompānijas "Dana Air" lidmašīna "McDonnell Douglas MD83" ar 147 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem nogāzās biezi apdzīvotā rajonā netālu no Lagosas lidostas, un pēc tās nogāšanās izcēlās ugunsgrēks, kas izpostīja vairākas ēkas.

Aviācijas ministre Stella Adaeze Oduaha paziņoja, ka lidmašīna bija ziņojusi lidostas dispečeriem par ārkārtas situāciju, kad tā atradās 20 kilometrus no lidostas. Drīz pēc tam tā pazuda no radaru ekrāniem.

Amatpersonas svētdienas vakarā apstiprināja, ka nav atrasts neviens izdzīvojušais pēcpusdienā notikušajā katastrofā, tomēr meklēšanas un glābšanas darbi turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!