Foto: Reuters/Scanpix

Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā svētdien notikušās aviokatastrofas vietā paspējuši uzdarboties marodieri, izlaupot traģēdijā bojāgājušo pasažieru mantas, vēsta ārvalstu masu mediji.

Laikraksts "The Daily Times" ziņo par aculiecinieku stāstīto – uz katastrofas vietu operatīvie dienesti ieradušies aptuveni pēc 45 minūtēm, un šajā laikā tur jau uzdarbojušies marodieri. Laupītāji salasījuši upuru mobilos tālruņus, un tikai neilgi pēc policijas ierašanas laupītāji metušies bēgt.

Aģentūra "Agence France-Presse" norāda, ka nelaimes gadījuma vietā paspējuši sapulcēties vairāki tūkstoši vietējo iedzīvotāju, kuri apgrūtinājuši glābēju pieeju avārijas vietai. Karavīri mēģinājuši izdzenāt pūli, taču tas radījis paniku un grūstīšanos.

Jau ziņots, ka Nigērijas lielākajā pilsētā Lagosā svētdien nogāžoties iekšzemes reisa pasažieru lidmašīnai ar 153 cilvēkiem, ir gājuši bojā visi cilvēki lidmašīnā un aptuveni 10 cilvēki uz zemes.

Aviokompānijas "Dana Air" lidmašīna "McDonnell Douglas MD83" ar 147 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem nogāzās biezi apdzīvotā rajonā netālu no Lagosas lidostas, un pēc tās nogāšanās izcēlās ugunsgrēks, kas izpostīja vairākas ēkas.

Aviācijas ministre Stella Adaeze Oduaha paziņoja, ka lidmašīna bija ziņojusi lidostas dispečeriem par ārkārtas situāciju, kad tā atradās 20 kilometrus no lidostas. Drīz pēc tam tā pazuda no radaru ekrāniem.
Amatpersonas svētdienas vakarā apstiprināja, ka nav atrasts neviens izdzīvojušais pēcpusdienā notikušajā katastrofā, tomēr meklēšanas un glābšanas darbi turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!