Foto: stock.xchng

Nezināmi kaujinieki uzbrukuši policijas bāzei Nigērijas galvaspilsētā Abudžā, te bieži tiek turēti sagūstīties islāmistu grupējuma “Boko Haram” biedri, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policijas pārstāvis apgalvo, ka uzbrukums ir atsists, bet neapstiprinātas ziņas liecina, ka no bāzes ir atbrīvoti vairāki aizturētie, norāda BBC. Speciālās Pret-laupīšanas policijas vienības štābs atrodas blakus vairākām valdības ēkām, tāpēc šis rajons parasti ir labi apsargāts.

Par uzbrukumu neviens nav uzņēmies atbildību, bet aizdomās tiek turēts islāmistu grupējums “Boko Haram”, kurš vēlas islāma likumu ieviešanu un šogad ir nogalinājis jau simtiem cilvēku, pārsvarā musulmaņu apdzīvotajos Nigērijas ziemeļos.

Kāds vietējais iedzīvotājs stāsta, ka apšaudes troksnis bijis dzirdams aptuveni pusstundu agrā pirmdienas rītā. Policija gan nesniedz vairāk informācijas par notikušo, informē BBC.

Aģentūras AFP korespondents no notikuma vietas ziņo, ka policijas ēkai nav redzami ārēji bojājumi, bet to apsargā divas bruņumašīnas.

“Boko Haram” kaujinieki jau iepriekš ir uzbrukuši ieslodzījuma vietām un atbrīvojuši simtiem kustības biedru, klāsta BBC.

Radikālais islāmistu grupējums ”Boko Haram”, kura nosaukums tulkojumā nozīmē "nē Rietumu izglītībai", vēlas panākt šariata likumu ieviešanu valstī. Grupējums ir uzņēmies atbildību par daudziem teroraktiem valstī. Parasti tie bijuši vērsti pret skolām, baznīcām, policijas iecirkņiem un valsts iestādēm Nigērijas ziemeļos.

Kopš 2010. gada grupējuma sarīkotajos uzbrukumos gājuši bojā aptuveni 1400 cilvēku. Nigērijas militāristi nesen paziņoja par ievērojamiem panākumiem cīņā ar ”Boko Haram”. Tomēr cilvēktiesību aktīvisti ziņo, ka armijas operācijās pret kaujiniekiem iet bojā arī civiliedzīvotāji, bet aresti bieži notiekot nešķirojot aizturēto piederību grupējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!