Nigērijas dievidaustrumu pilsētā Abā ir noslepkavoti gandrīz 300 cilvēku, atriebjoties par simtiem cilvēku nogalināšanu pagājušajā nedēļā valsts ziemeļos, paziņoja nigēriešu reportieris.
"Es savā mūžā nebiju redzējis neko tādu. Visur bija līķi. Mēs redzējām, mēs saskaitījām 292 līķus," sacīja žurnālists, kurš strādā kādā Nigērijas dienas avīzē.

Slaktiņa upuri bija hausu tautības iedzīvotāji no valsts ziemeļiem, kas pārsvarā ir musulmaņi, bet viņu slepkavas bija Nigērijas dienvidaustrumos dzīvojošās ibo tautas pārstāvji, kas pārsvarā ir kristieši.

Slaktiņa rīkotāji atriebās par savu tautasbrāļu slepkavībām, kas notika pagājušajā nedēļā Kadunas pilsētā Nigērijas ziemeļos.

Reportieris ziņoja, ka policijas iecirknī Abas pilsētā ir patvērušies simtiem hausu.

Ziņas par slaktiņu pienāca pēc valdības paziņojuma, ka triju Nigērijas ziemeļu štatu gubernatori ir piekrituši atcelt šariata (islāma likumu) ieviešanu. Šāds lēmums tika pieņemts 36 štatu gubernatoru ārkārtas sanāksmē, kuru vadīja prezidents Oluseguns Obasandžo.

Šariata ieviešana un prasības to ieviest arī citos ziemeļu štatos pagājušajā nedēļā izraisīja nemierus Nigērijas ziemeļos, kuru rezultātā notika masu slepkavības.

Tika ziņots par mazāka mēroga slepkavībām arī citās Nigērijas dienvidaustrumu pilsētās, to skaitā Umuahijā un Overri. Savukārt Nigērijas ziemeļos tūkstošiem ibo ar autobusiem un automobiļiem bēga uz dienvidaustrumiem, baidoties no hausu atriebības.

Prezidents Obasandžo, kurš ir kristietis, nosūtīja karaspēku uz Abas pilsētu un trešdien uzrunās valsts iedzīvotājus, aicinot uz mieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!