Foto: AP/Scanpix

Nigērijas pirmā lēdija Aiša Buhari publiskā intervijā BBC brīdinājusi savu vīru, valsts prezidentu Muhamedu Buhari, ka neatbalstīs viņu nākamajās vēlēšanās, ja viņš nesapurinās ministra kabinetu.

Viņa norādīja, ka valsts galva nepazīstot lielāko daļu ierēdņu, kurus pats iecēlis. Viņasprāt, valdība ir nozagta - vīram ministrus ieteikuši vien "daži cilvēki". "Prezidents nezina 45 no ieceltajiem cilvēkiem, un arī es viņus nezinu, par spīti tam, ka esmu viņa sieva jau 27 gadus. Ja tas tā turpināsies, es nepiedalīšos nekādā [pārvēlēšanas] kustībā," viņa norādīja.

Pirmā lēdija skaidro, ka dažu cilvēku ietekmes dēļ nozīmīgos amatos iecelti cilvēki, kuriem nav tāda pati vīzija kā valstī valdošajam politiskajam spēkam "Visu Progresīvo Kongresam". Viņa gan atteicās intervijā atklāt "dažu ietekmīgo" vārdus, vien norādot, ka viņus varot redzēt televīzijā.

Buhari tika ievēlēts pērn, solot cīnīties ar teroristiem, korupciju un nepotismu jeb "savējo būšanu" valdībā. Viņš patlaban ir 73 gadus vecs, bet viņa sievai ir 45 gadi.

Prezidenta sieva gan arī norādīja, ka patlaban viņas vīrs nav izlēmis, vai kandidēs 2019. gadā uz otro prezidentūras termiņu.

Nigērijas ekonomika augustā pirmo reizi pēdējo desmit gadu laikā iegāja recesijā, ko izraisīja zemā naftas cena. Nafta nodrošina 70 % no valsts ienākumiem. Pirmā lēdija atzīst, ka kopš viņa vīra stāšanās amatā valstij ir izdevies pastiprināt drošību valsts ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!