Foto: Shutterstock

Maskavas policija par mēbeļu laušanu savas valsts pārstāvniecībā Krievijas galvaspilsētā aizturējusi 16 Nigērijas studentus, kuri bija saniknoti par to, ka nesaņem stipendijas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizdomās turamie no Nigērijas vēstniecības ēkas izvesti pēc personāla lūguma, vietējiem medijiem paziņoja Iekšlietu ministrija. Visi 16 aizturētie ir uzņemti Krievijas augstākās izglītības mācību iestādēs, bet tagad tiem draud administratīvā atbildība.

Tracis vēstniecībā sācies, kad Āfrikas valsts studenti ieradušies žēloties par finansiālām grūtībām. Jaunieši salauzuši pieņemšanas telpas mēbeles un draudējuši izdemolēt arī citas vēstniecības istabas.

Krievijā jau iepriekš ir notikuši incidenti, ko izraisījuši par savas dzimtenes atteikšanos maksāt stipendijas saniknoti Āfrikas zemju studenti. Pagājušajā gadā nigērieši piekāvuši savas vēstniecības pārstāvi.

Krievijā skolojas tūkstošiem Āfrikas valstu studentu. Šī prakse sākusies padomju laikos, kad komunistu valdība subsidēja draudzīgo valstu jauniešu izglītošanos PSRS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!