Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļmaķedonijas opozīcijas līderis aicinājis rīkot ārkārtas vēlēšanas pēc tam, kad premjerministrs Zorans Zajevs paziņoja par atkāpšanos no amata pēc viņa partijas sliktajiem rezultātiem pašvaldību vēlēšanu otrajā kārtā vairākās pilsētās, tostarp galvaspilsētā Skopjē.

Opozīcijas politiķis Hristijans Mickoskis norādīja, ka viņa partija ir guvusi pārliecinošu uzvaru vietējās vēlēšanās un piebilda, ka sākušās pārmaiņas labākai Ziemeļmaķedonijai, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Valdošā partija tagad ir deleģitimizēta, un tā ir jauna realitāte. Labākais veids šobrīd ir pirmstermiņa vēlēšanas,” sacīja Mickoskis.

Zajevs apsveica opozīciju ar uzvarām pašvaldību vēlēšanās un uzņēmās atbildību par viņa pārstāvētā politiskā spēka - Maķedonijas Sociāldemokrātiskās savienības - slikto sniegumu. Viņš arī atkāpās no partijas prezidenta amata, taču nepiekrita Mickoskim par pirmstermiņa vēlēšanu nepieciešamību. "Es joprojām uzskatu, ka nevajadzētu rīkot parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas," viņš sacīja preses konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!