Foto: AFP/Scanpix
Pēc vairākas nedēļas ilgušās kritikas par kontaktiem ar nule gāzto Tunisijas režīmu, par atkāpšanos no amata svētdien paziņoja Francijas ārlietu ministre Mišela Alio-Marī.

"Kaut arī es neatzīstu, ka būtu darījusi ko nepareizu, esmu nolēmusi atkāpties no amata," prezidentam Nikolā Sarkozī iesniegtā demisijas rakstā apliecināja Alio-Marī.

"Es lūdzu Jūs pieņemt manu atkāpšanos," teikts ministres vēstulē, kas sākas ar vārdiem - "Dārgais Nikolā".

"Vismaz divas nedēļas manas ģimenes privātā dzīve cieš zināmu mediju uzbrukumos, un es nevaru pieļaut, ka daži cilvēki izmanto šīs intrigas centienos radīt iespaidu par Francijas starptautiskās politikas vājināšanos," demisijas rakstā skaidro ministre.

Alio-Marī tika pakļauta intensīviem kritiķu uzbrukumiem, pēc tam kad kļuva zināms par viņas sakariem ar Tunisiju, kur viņa pavadīja brīvdienas, kad tur jau bija sākusies tautas sacelšanās.

Tad arī gaismā nāca informācija par viņas ģimenes sakariem ar nu jau gāzta Tunisijas prezidenta Zina el Abidina ben Ali režīmu, kā arī tas, ka viņa likusi priekšā, lai Francija palīdz Tunisijas policijas specvienībām apspiest sacelšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!