Latviešu izcelsmes Zviedrijas tieslietu ministre Laila Freivalde ceturtdien atkāpās no amata, un laikraksts apgalvo, ka tas noticis tādēļ, ka jau ilgāku laiku atklātībā bija nonākušas ziņas par viņas saistību ar īpašuma skandālu.
58 gadus vecās politiķes vārds jau mēnešiem ilgi tika saistīts ar šo skandālu.

Freivalde Zviedrijas tieslietu ministres amatā darbojās kopš 1994. gada un bija viena no ietekmīgākajām Jērana Pērsona vadītā ministru kabineta politiķēm, informēja eksperti.

Par Freivaldes atkāpšanos premjera birojs paziņoja ar novēlošanos. Netiek arī ziņots, kurš būs nākamais tieslietu ministrs.

Paziņojumā nav minēts Freivaldes atkāpšanās iemesls, taču Zviedrijas laikraksts "Expressen" ceturtdien ziņo, ka tieslietu ministres atkāpšanās iemesls varētu būt pret viņu izteiktā kritika par lēmumu iegādāties pašvaldības dzīvokli.

Freivalde ir valdošās Sociāldemokrātiskās partijas pārstāve. Viņas pārstāvētā partija iebilsts pret municipālo dzīvokļu privatizāciju.

Tieslietu ministres atkāpšanās ir vēl viena neveiksme valdības darbā, kuru pēc politiskās domas aptaujas datiem, Zviedrijas iedzīvotāji jau trīs gadus vērtē zemu. Augustā rūpniecības ministra vietniece Mona Salīna tika kritizēta par laikus nenomaksātiem nodokļiem.

1995. gada novembrī Salīna bija spiesta atkāpties no premjerministra vietnieces amata, jo bija lietojusi valdības kredītkarti personīgiem nolūkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!