Foto: AP/Scanpix/LETA

Totalitārā un no ārpasaules noslēgtā valsts Ziemeļkoreja, kas līdz šim oficiāli nav ziņojusi par nevienu jaunā koronavīrusa gadījumu, starptautiskas palīdzības programmas ietvaros ir pieteikusies Covid-19 vakcīnām un saņems gandrīz divus miljonus dozu, vēsta aģentūra AFP.

Par to, ka Phenjana pirmo reizi oficiāli lūgusi palīdzību Covid-19 sakarā, tapis zināms no šonedēļ publicēta Pasaules Veselības organizācijas (PVO) programmas "Covax" iekšējā plānā, kurā teikts, ka Ziemeļkoreja saņems 1,99 miljonus vakcīnu devu.

"Covax" ir Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atbalstīta un labdarības organizācijas "Gavi" kopīgi vadīta iniciatīva, lai nodrošinātu ar Covid-19 vakcīnām nabadzīgākas pasaules valstis.

Visas valstis, kas saņems pagaidu vakcīnu palīdzību, ir iesniegušas pieprasījumu to piešķiršanai, aģentūrai AFP ceturtdien apstiprināja "Gavi" pārstāvis.

Ziemeļkoreja saņems Indijā ražotas "AstraZeneca-Oxford" vakcīnas, teikts ziņojumā. Vakcīnu piegādes laiks nav precizēts.

Ziemeļkoreja bija viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas 2020. gada janvārī slēdza savas robežas iebraucējiem Covid-19 dēļ. Phenjana līdz šim apgalvo, ka valstī nav konstatēts neviens Covid-19 gadījums.

Eksperti gan ir skeptiski par šo apgalvojumu patiesumu, ņemot vērā, ka vīrusa globāla izplatība sākās no Ķīnas, kas ir Ziemeļkorejas galvenā sadarbības un tirdzniecības partnere.

Vēl viena valsts, kas apgalvo, ka ir brīva no "Covid-19", ir Turkmenistāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!