Foto: AP/Scanpix

Tuvāko dienu laikā no Ukrainas austrumu reģioniem, kas neatrodas centrālās valdības kontrolē, tiks evakuēti poļu izcelsmes iedzīvotāji, otrdien vēsta Polijas Radio.

Atbilstoši raidorganizācijas apkopotajai neoficiālajai informācijai tuvākajās dienās no Donbasa Polijā tiks nogādāti 205 šī reģiona poļu izcelsmes iedzīvotāji.

Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Marcins Vojcehovskis nevēlējās atklāt, kad tieši notiks evakuācija, norādot, ka tas "varētu apdraudēt evakuējamo drošību".

Viņš gan atzina, ka patlaban noris evakuācijas sagatavošanas pēdējās fāzes.

"Mēs uzsākam izšķirošo fāzi. Svētdien Doņeckas Romas katoļu draudzē tika nolasīta vēstule, kurā iedzīvotājiem tika paziņots, ka ir jābūt gataviem, un viņiem tika sniegta informācija par evakuāciju," sacīja Vojcehovskis.

Polijas konsulāts Harkovā ir noorganizējis palīdzības līniju, lai sekmētu evakuācijas norisi.

Ģimenēm, kas ir ieinteresētas evakuācijā, pašām ir jāizkļūst no konflikta zonas un jāsatiek Polijas varasiestāžu pārstāvji relatīvi drošos apvidos. Tālāk viņi varēs ceļot kopā ar Polijas diplomātiem uz rajoniem, kur tiks veiktas visas formalitātes.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!