Foto: AFP/Scanpix
Svētdienas rītā Izraēlas teritorijā nokrita no Gazas joslas raidīta raķete, nenodarot nekādus bojājumus un neievainojot nevienu cilvēku. Raķete nokrita Eškolas reģionā Izraēlas dienvidos, paziņoja Izraēlas bruņoto spēku pārstāve.

Raķešu uguns sekoja Izraēlas bruņoto spēku pagājušās nakts reidam visā Gazas joslā, kas bija vērsts pret kaujinieku apmācības nometnēm.

Pirmie triecieni tika doti grupējuma "Islāma džihāds" nometnēm, bet otrā reida mērķis bija divas nometnes Rafahā, kas piederēja Gazas valdošās kustības "Hamas" bruņotajam spārnam "Ezedina al Kasema brigādes".

Otrajā reidā tika ievainoti četri cilvēki, arī kāds bērns, ziņo palestīniešu amatpersonas un mediķi.

Trešais trieciens tika dots "Islāma džihāda" objektam Hānjūnisā, stāstīja aculiecinieki.

Izraēlas armijas paziņojumā teikts, ka uzbrukumi "bija vērsti pret teroristu centriem, atbildot uz neseno Izraēlas apšaudi ar raķetēm".

Pagājušajā nedēļā palielinājās spriedze Izraēlas un Gazas joslas robežas rajonā pēc sadursmēm, kurās tika nogalināts kāds "Islāma džihāda" kaujinieks, un raķešu uzbrukuma Bēršebas pilsētai, kurā tika bojāta māja, taču neviens cilvēks netika cietis.

Šis bija pirmais raķešu trieciens šai pilsētai kopš Izraēlas postošās ofensīvas pret Gazas joslu 2008.gada decembrī un 2009.gada janvārī, kad premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdināja Gazas kaujiniekus "nepārbaudīt ebreju valsts pacietību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!