Foto: Scanpix

Gazas joslas kaujinieki pirmdien vakarā uz Izraēlas dienvidiem izšāvuši vairākus desmitu raķešu, vēsta Izraēlas armija un mediji. Tas noticis pēc tam, kad naktī uz pirmdienu Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā tika nogalināti astoņi palestīniešu kaujinieki.

Armijas preses pārstāvis sacīja, ka dažu minūšu laikā izšautas aptuveni 20 raķetes. Četras no tām pārtvērusi Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols".

Mediji ziņo par aptuveni 40 izšautām raķetēm.

Atbildību par raķešu izšaušanu uzņēmušās Izeddina al Kasama brigādes - palestīniešu radikālās kustības "Hamas" bruņotais spārns.

"Izeddina al Kasama brigādes izšāva desmitiem raķešu uz Netivotu un Aškelonu, Ašdodu un Ofakimu, atbildot uz cionistu agresiju," teikts brigāžu paziņojumā.

Izeddina al Kasama brigādes jau iepriekš solīja, ka atriebsies par naktī uz pirmdienu notikušajiem Izraēlas uzlidojumiem Gazas joslai.

Jau vēstīts, ka spriedze reģionā pieaugusi pēc 16 gadus vecā palestīniešu pusaudža Muhameda Abu Hdaira nogalināšanas Austrumjeruzalemē pagājušajā trešdienā.

Tiek uzskatīts, ka šis noziegums pastrādāts, atriebjoties par trīs ebreju jauniešu nolaupīšanu un nogalināšanu Rietumkrastā pagājušajā mēnesī.

Policija saistībā ar slepkavību arestējusi sešas personas. Trīs aizturētie atzinušies slepkavības pastrādāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!