Foto: AFP/Scanpix

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) un Ankaras starpā šomēnes panākto vienošanos pirmdien no Grieķijas uz Turciju tiks nosūtīti atpakaļ pirmie 500 imigranti, atsaucoties uz anonīmu avotu Eiropas Komisijā (EK), ziņo aģentūra AFP.

Uz Turciju tiks nosūtīti "sīrieši, kuri nav pieprasījuši patvērumu, afgāņi un pakistānieši", atklāja anonīmais avots, apstiprinot, ka šī būs pirmā reize, kad imigranti nosūtīti atpakaļ saskaņā ar jauno ES un Turcijas vienošanos.

Egejas jūrā imigranti atrodas piecās Grieķijas salās. No kuras notiks viņu pārsūtīšana uz Turciju, kā arī to, vai tie tiks transportēti pa jūru vai gaisu, EK avots neatklāja.

Pēc tā dēvētā Balkānu maršruta slēgšanas Grieķijā iestrēdzis vairāk nekā 51 000 nelegālo imigrantu un simtiem ik dienas turpina ierasties no Turcijas, lai gan vienošanās ar ES par imigrantu plūsmas samazināšanu oficiāli stājās spēkā jau 20.martā.

Tostarp vairāk nekā 11 000 cilvēku atrodas Idomeni nometnē uz Grieķijas robežas ar Maķedoniju un aptuveni 5700 Pirejas ostā netālu no Atēnām, veltīgi gaidot, kad Balkānu valstis atvērs savas robežas un ļaus tiem doties uz Ziemeļeiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!