Foto: Reuters/Scanpix
No uz rifa uzskrējušā konteinervedēja "Rena" degvielas tvertnēm izdevies atsūknēt jau 654 tonnas mazuta jeb gandrīz pusi no atlikušās degvielas daudzuma, informē raidsabiedrība BBC.

Degviela tiek sūknēta specializētajā degvielas liellaivā "Awanuia". Mazutu pumpē gan no degvielas rezervuāriem, gan tvertnes mašīntelpā. Ja laika apstākļi nepasliktināsies līdz nedēļas beigām varētu atsūknēt vēl ap 400 tonnām mazuta. Problēmas sagādā vien piektais rezervuārs ar 250 tonnām degvielas. Tilpnē ir sūce, un tā atrodas zem ūdens.

Naftas prodoktu noplūde jūrā gan ir mazinājusies. Kopš svētdienas izplūdušas ap 10 tonnām mazuta. Kopumā jūrā nonākušas jau vairāk nekā 350 tonnas piesārņojuma. No kuģa noskaloti arī 88 konteineri. Par tajās esošajām kravām ziņu nav.

Kā ziņots, grieķu kompānijai piederošais konteinervedējs "Rena", kas peld ar Libērijas karogu, uzskrēja uz Astrolabas rifa 5. oktobrī . Degvielas piesārņojuma plankums jau sasniedzis Jaunzēlandes piekrasti, kur uzsākta piesārņojuma savākšana un tiek sniegta palīdzība no tā cietušajiem dzīvniekiem. Incidents atzīts par  lielāko  ekoloģisko katastrofu valsts vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!