Sestdien pastiprinājies spiediens uz Jemenas prezidentu Ali Abdullu Salehu, jo viņu pametušas divas ietekmīgākās ciltis, pievienojoties protestētājiem, kas pieprasa ilggadējā valsts galvas atkāpšanos.

Ietekmīgie cilšu līderi sanāksmē, kas notika netālu no galvaspilsētas, paziņojuši, ka pievienojas režīma pretiniekiem, vēsta avoti.

"Protestējot pret miermīlīgo demonstrāciju apspiešanu Sanā, Taizā un Adenā, esmu paziņojis par savu aiziešanu no [valdošās partijas] Vispārējā tautas kongresa," avoti citē hašīdu vadoņa šeiha Huseina bin Abdullas al Ahmara teikto.

Hašīdi tiek uzskatīti par ietekmīgāko Jemenas cilšu konfederāciju, kurā ietilpst deviņi klani, tostarp sanhanu klans, kas ilgi kalpojis par Saleha režīma balstu.

Tikmēr mediķi ziņo, ka policijai piektdien izklīdinot protesta demonstrācijas Jemenas dienvidu daļas lielākajā pilsētā Adenā, gājuši bojā četri cilvēki.

Kāds avots slimnīcā apstiprināja, ka visi četri demonstranti miruši no šaujamieroču radītiem ievainojumiem.

Varasiestādes šīs ziņas ir noliegušas.

Kopš 16.februāra demonstrantu un policijas sadursmēs Adenā gājuši bojā jau 19 cilvēki, liecina AFP apkopotie mediķu un aculiecinieku sniegtie dati.

Iedzīvotāji stāsta, ka protesti Adenā turpinājušies arī naktī uz sestdienu un daudzi demonstranti arestēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!