Ukrainas teritorijā no Krievijas iebraukusi kara tehnikas kolonna, kurā ir 32 tanki un 30 kravas automašīnas, atsaucoties uz Kijevas paziņojumu, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Kravas automašīnās vesta munīcija un kaujinieki, paziņojis Ukrainas militārais pārstāvis. BBC norāda, ka nevar neatkarīgi pārbaudīt šīs ziņas.

Tikmēr kaujinieki turpina koncentrēt spēkus trīs virzienos - Debaļceves, Mariupoles un Luhanskas, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīru Andriju Lisenko, ziņo aģentūra UNIAN.

Tomēr esošie kaujinieku spēki ir par mazu, lai runātu par plaša mēroga uzbrukumu, papildināja Lisenko, paskaidrojot, ka pēc militārās stratēģijas noteikumiem uzbrūkošajiem spēkiem ir jābūt četras līdz piecas reizes lielākiem par tiem, kas aizsargājas, bet kaujiniekiem pagaidām tāda pārsvara neesot.

Pagājušās diennakts laikā Ukrainā gājuši bojā pieci karavīri, norāda UNIAN.

Vēstīts, ka pretterorisma operācijas norises zonā kopš separātistu pseidovēlēšanām nedēļas nogalē vērojams straujš prokrievisko kaujinieku un Krievijas karavīru aktivitātes pieaugums.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs norāda, ka Krievija savelk karaspēku tuvāk Ukrainas robežām un atbalsta prokrievisksos kaujiniekus ne tikai ar apmācībām un ekipējumi, bet arī ar Krievijas speciālo spēku klātbūtni Ukrainas austrumos.

Ukraina ir paziņojusi, ka Krievija intensīvi pārvieto karaspēku uz prokrievisko kaujinieku kontrolētajiem Ukrainas reģioniem un ka Krievijas karavīri jau ir Doņeckā un Luhanskā.

Savukārt Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāja Dmitrija Timčuka informācija liecina, ka kaujinieki un Krievijas karavīri ir izveidojuši četras trieciengrupas, kurās ir ap 25 000 vīru.

22. oktobrī, tuvojoties separātistu "vēlēšanām",  par uzbrukuma sākumu un plāniem ieņemt vairākas Ukrainas pilsētas paziņoja pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Zaharčenko. Viņa minēto pilsētu sarakstā ir arī Mariupole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!