No Lielbritānijas izraidītais radikālais sunītu musulmaņu šeihs Omars Bakri trešdien brīdināja ārvalstu medijus un, īpaši, Lielbritānijas presi, ka tai būs jāatbild par viņa, kā arī islāma tēla nomelnošanu.

"Es brīdinu ārvalstu medijus, ja tie turpinās šādus stāstus par mani un manu ģimeni, es atbildēšu ar atbilstoši bargām metodēm," sacīja Bakri.

Šeiha sašutumu izraisījušas britu laikrakstu publikācijas, kurās apgalvots, ka Bakri meita Londonā bijusi stieņa dejotāja, bet, ka viņš pats apprecējis kādu libānieti, kas jaunāka par šeiha meitām.

"Tā ir pret mani personīgi un pret islāmu kopumā vērsta kampaņa," sacīja Bakri.

Viņš pieprasa meitenei, kas, pēc britu mediju ziņām, esot viņa meita, veikt DNS analīzi.

"Visas manas meitas ir aizsegtas ar plīvuriem, un pirms trim gadiem esmu šķīries no savas pirmās sievas un apprecējies ar jaunu libāniešu dāmu, kas nav jaunāka par manām meitām," uzsvēra saniknotais Bakri.

Viņš piebilda, ka visas viņa meitas tiek audzinātas atbilstoši islāma mācībai un ka Jasmīna jeb Jusra, kas uzdodas par viņa meitu, nepieder pie viņa ģimenes locekļiem.

27 gadus vecā Jasmīna jeb Jusra Fostoka ir vientuļā māte un atzinusi, ka uzstājusies Londonas bāros un naktsklubos.

Viņa paziņojusi, ka neatbalsta sava tēva radikālos islāmista uzskatus un nomainījusi savu musulmaņu vārdu Jusra pret Jasmīnu, kā arī pārkrāsojusi savus matus blondus.

Lielbritānijas varasiestādes Bakri pirms trim gadiem izraidīja, apsūdzot naida kurināšanā, jo viņš pauda atbalstu 2001.gada 11.septembra terora aktu rīkotājiem. Kopš tā laika Bakri dzīvo Libānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!