Sešas stundas pēc nolaupīšanas teroristi ir atbrīvojuši piecus gūstekņus – divus vīriešus un trīs sievietes.

Atēnu policija apgalvo, ka teroristi ir cittautieši, ap viņu augumiem ir aptītas siksnas, kurām piestiprinātas sprāgstvielas, un viņi ir bruņojušies ar ieročiem. Teroristi jau vismaz četras reizes ir atklājuši uguni uz policistiem, kuri ir aplenkuši autobusu.

Viens no atbrīvotajiem ir kāds 55 gadus vecs vīrietis, kurš tika atbrīvots “medicīnisku iemeslu dēļ”, jo viņš bija sūdzējies par sirds problēmām.

Policija apgalvo, ka gūstekņu atbrīvošana ir laba zīme, un pārrunas ar teroristiem “veicas labi”. Vēl nav noskaidrotas sīkākas teroristu prasības, vien tas, ka viņi vēlas ar lidmašīnu nokļūt Krievijā.

Vietējās ziņu aģentūras vēsta, ka autobusā ir divi vai trīs bruņotie vīrieši.

Autobusu pārvadājumu kompānijas priekšnieks stāsta: “Es runāju ar vienu no pasažieriem pa mobilo telefonu, un viņa teica, ka teroristi pieprasa citu šoferi, kas viņus nogādātu līdz lidostai.”

Policijas rīcībā ir informācija, ka vīrieši bija iekāpuši autobusā un vairākas reizes izšāvuši griestos. Teroristu personības vēl nav noskaidrotas, informē CNN.

Viens no vīriešiem pirms neilga laika bija piezvanījis vietējai radiostacijai, un, stādoties priekšā kā Hasans, pieprasīja policijai pakļauties viņu vēlmēm, pretējā gadījumā viņi rīkosies “iedarbīgi”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!