Foto: Reuters/Scanpix

Pirms nepilna gada nogalinātā starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" ilggadējā vadītāja Osamas bin Ladena ģimene piektdienas rītā deportēta no Pakistānas uz Saūda Arābiju, paziņoja ģimenes advokāts Muhammads Āmirs.

"Jā, viņi tiek deportēti uz Saūda Arābiju," Āmirs teica apstiprināja bin Ladena 12 locekļu lielās ģimenes – trīs atraitnes, astoņus bērnus un vienu mazbērnu – došanos prom no Pakistānas.

Viņš piebilda, ka ģimene tiek vesta ar īpašu reisu. Arī Pakistānas Iekšlietu ministrija apstiprināja lidmašīnas ar bin Ladena ģimenes locekļiem došanos uz Saūda Arābiju, ko paši izvēlējušies pa deportācijas mērķi.

Pie mājas Islāmabadā, kur ģimene uzturējās pirms deportācijas, piebrauca balts mikroautobuss, bet bin Ladena atraitnes atteicās tajā iekāpt, jo to bija ielenkuši plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Kad amatpersonas aizsedza mikroautobusa logus, tajā iekāpa arī savulaik pasaulē visvairāk meklētā terorista atraitnes.

Sākotnēji ģimenes advokāts Āmirs paziņoja, ka plānots bin Ladena ģimeni deportēt 18.aprīļa rītā, bet tā tika atlikta problēmu ar bin Ladena ģimenes locekļu pasēm dēļ, ko bija plānots atrisināt pāris stundu laikā, tomēr deportācijas process aizkavējās, jo nebija pabeigta visu formalitāšu kārtošana.

Terorista jaunāko un, kā tiek vēstīts, mīļāko sievu no Jemenas Amalu Abdulfatāhu un viņas piecus bērnus pēc tam varētu izraidīt uz Jemenu.

Pakistānas tiesa aprīļa sākumā bin Ladena trim atraitnēm un divām pieaugušajām meitām piesprieda 45 dienas ilgu arestu par nelegālu iebraukšanu un uzturēšanos valstī, kā arī noteica, ka viņas pēc iespējas ātrāk ir jādeportē no valsts.

Viņu advokāts Āmirs žurnālistiem pēc sprieduma nolasīšanas paziņoja, ka aresta termiņš tiek skaitīts no 3.marta, kad viņas oficiāli aizturēja apsūdzībās par nelegālu ierašanos un uzturēšanos Pakistānā . Viņš piebilda, ka arī atlikušo aresta daļu viņas izcietīs savā villā Islāmabadā un Iekšlietu ministrija sāks organizēt viņu deportēšanu.

Bin Ladena divas atraitnes no Saūda Arābijas un viena sieva no Jemenas, un viņu meitas atradās Pakistānas varas iestāžu uzraudzībā kopš pagājušā gada 2.maija, kad savulaik visvairāk meklēto teroristu pasaulē nogalināja ASV karaflotes specvienības SEAL operācijā Pakistānas pilsētā Abotabadā, kur viņš bija dzīvojis vairākus gadus.

Pakistāna vienmēr uzsvērusi, ka pieskatīs bin Ladena ģimeni, līdz tās locekļus varēs izraidīt uz viņu dzimteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!